The Book of Nora

Oh, Hi,
I den här bloggen kommer det även att skrivas om Livet i allmänhet.
Här sätts mina mål och motovationer, tyckande och reflektioner, motgångar och framgångar i fokus, utan rädsla eller att bryta löften som jag vill nå.
Detta är mitt liv.
Detta är The book of Norah. Welcome.

Summa sidvisningar

onsdag 28 december 2011

A hate-love complex


There`s gonna be a man who take me with storm, someday...but someday is not today or tomorrow...
 It`s a secret i aim to live with A passion that i hate to feel desperate for...!

måndag 19 december 2011

In the middle of the road...and then?

IN THE MIDDLE OF THE ROAD... AND THEN...?

Om du går samma väg hela tiden, så kommer du inte komma till något nytt.
If you are going the same way all the time, you will not get (experience) to something new.
Och på ryska som jag översatt med min räddare i nöden när det gäller översättningar, Google Translate:
Если вы собираетесь так же все время, так что вы не получите во что-то новое. (Yesli vy sobiraetesʹtak zhe vsevremya, tak chto vy ne poluchite vo chto-to novoe.)

Det där lät (är) helt fel! Orkar ej kolla upp det nu. Samma med arabiskan: 
På arabiska: إذا كنت تسير في الاتجاه نفسه في كل وقت، لذلك فانك لن تحصل على شيء جديد.
G.T. är verkligen något man ej kan lita på... som allt annat. :P

Sociala problem?

SOCIALA PROBLEM?


Jag stör mig på folk som skall bli sura på mig för att jag ej har samma värderingar kring det sociala samspelet och självklart om alkoholen! Nej. Jag är inte muslim. Ja, jag är stolt kristen men värderar inte relationen till alkoholen(vinet) lika starkt som en katolik gör. Nej, jag är inte nykterist. MEN: Jag gillar inte att folk endast ska vara sociala då de dricker. Därför gillar jag inte att gå ut och se på hur folk kommer fram till mig (vilket de normalt inte gör) och börjar prata om allt mellan himmel och jord. Vilket jag gärna vill göra med dem, men inte när de är fulla! Fatta hur  ytligt det är! Förstår ni det? Ytligt. Nej, jag gillar inte det ordet heller.


Sen får ni kanske hålla med mig, folk dricker för att bli/vara sociala och få ett ligg. Inget mer med det. När nykterheten smyger sig på kan det låta såhär: "Vem *** är du?" Trevligt att lära känna folk på det sättet. Don´t we all love that?
Låt mig va! Det är jag själv som står för mina tankar och vad som är moraliskt rätt eller fel. Inte min kära familj som vissa tror. "Åh, hon är arab och enda tjej i familjen, hon måste säkert leva ett jobbigt liv innanför väggarna, extremt förtryckt av sin familj och med ingen frihet alls". NEJ. Riktigt så är det inte.
Dock kan jag få en liiiten ångest när jag ser 99% av befolkningen som festar och har sig, utan mig. Men jag vill inte följa den strömmen. 

Jag vill festa då det finns NÅGOT att festa för, som studenten, nyår, julen, eller födelsedagar. DET dilemmat kan ni sätta som "problem" på mig, medans jag sätter detta inlägg som förklaring till varför jag tycker och beter mig som jag gör, och delvis, sätter jag etikett via detta inlägg på samhället. Även om jag inte har lagt en tanke på att kolla upp hur det verkligen ligger till, vetenskaplig fakta alltså.
Ville bara ha sagt det.  /Na.

Vill ha!


I WANT !



Gjorde lite "reklam" för Nikon kameran. ;) Vad tycks?

©Nora Amarin

torsdag 15 december 2011

New blog, new "start"?

OBS! Ta hänsyn till följande: Detta är ett gammalt inlägg från min gamla blogg. Därför skall inlägget ej beaktas som ett nytt inlägg. Tack.

Note: This is an old post from my old blog. Therefore, this is not considered as a new post. Thank you.




NY BLOGG... NY "START"?

Hej!
Efter att min kära och oförsiktiga mor råkade spilla glasyr på min ca. 1 månad gamla bärbara Sony Vaio (VPCEB4S1E matte off white) har vi lyckats få igång de fastklistrade tangenterna igen! Aldrig att hon skall få låna Skype igen för att ringa sina kusiner vid köksbordet!
I skrivandes stund sitter jag med mina kusiner och kollar på hur de skriker och har sig, medan de spelar Fifa 12 på Playstation. De är väldigt upprymda! Dessvärre har denna laptop endast 1 timma och ca 26 minuter på sig tills den stänger ner (unplugged) Känner att det blir svårt att sitta och skriva i något café som de där "Mac-junkies" man ser i nästan alla cafeér. Inget ont om Macs! De är säkert bra. Behagligare batteri tid i alla fall... ;-)
Imorgon blir det tjejfrukost hos Judit, med massa läkare från Borås och Göteborg (gissar jag på) Skall bli väldigt kul att även se Lomoyo igen! Hoppas det blir en London resa med henne, inom snar framtid... :-)
Best,
/Nora

Vad är detta?

OBS! Ta hänsyn till följande: Detta är ett gammalt inlägg från min gamla blogg. Därför skall inlägget ej beaktas som ett nytt inlägg. Tack.

Note: This is an old post from my old blog. Therefore, this is not considered as a new post. Thank you.


                                                                                                What´s this?


- What sound do you love?
-Rain.
- It is quite sunny outside.
- No.
-Yes, I see it.
Den här konversationen fick jag fram via chatten/ "A Chat with a bot about anything and everything - AI learns from people". Lite stavfel där? Vem tusan är då Al? Jag "hoppade" på den här chatten när trisstesen smög sig fram. Men jag ser inget vettigt i www.cleverbot.com det är ganska creepy. Faktum är att det stormar ute, med regn och allt möjligt himlen kan få ur sig. Jag trodde att celverbot.com kunde igenkänna stormen här ute, men icke. 

A/AN NOTE/SHORT POETRY


A/AN NOTE/SHORT POETRY

Himlen färgar lördagskvällen i ljus fuschia.
Jag suckar och sluter ögonen. Låter regnet och den ljumma brisen omge mig i nuet. Alla vill ju vara i nuet, så varför inte jag?
Människan kan inte trotsa allt, då vi endast är "den tänkande skapelsen". Trots all elände fortsätter vi människor att leva (överleva) i krig, mörker, svält, och vidriga förhållanden. 
Sjäv har jag en tendens att bryta ihop för de minsta minnen, de minsta upptäckterna, och de minsta problemen. Varför tänka negativt?
Ty Han formade mig så, med mästarorden. 
Min Gud  <3

Bild bifogas på en ljus lila (fuschia?) himmel, en sommarkväll i Jordanien, Aqaba (Röda havet) taget av mig.
Året var 2010 och hotellet hette  Radison Blu - Tala Bay

Trasselmaja!

OBS! Ta hänsyn till följande: Detta är ett gammalt inlägg från min gamla blogg. Därför skall inlägget ej beaktas som ett nytt inlägg. Tack.

Note: This is an old post from my old blog. Therefore, this is not considered as a new post. Thank you.

TRASSELMAJA ^^

Ibland förundras jag av hur omedvetet jag lyckas göra mitt liv så ... trassligt! Det inte bara när jag sitter vid datorn. (bild bifogas.)Skulle Du vilja sitta vid datorn såhär? Tänkte väl det. 
Min dator gillar inte att vara trasslig. 
 Hur som helst. Trots all denna trassel i livet, lyckas jag alltid ordna till det. Hur vet jag inte...
Det liksom bara blir så.
Som idag; hade en muntlig redovisning på max 5 minuter (hjärtat gjorde små balett hopp under tiden) 
 Ämnet var att redovisa en valfri nyhet.
De flesta valde mycket typiska innehåll såsom mord, politik, sport...
Alltså, "vanliga nyheter" som man läser om varje dag.
Vad valde jag då?
Jo. En mycket allvarlig och även den, aktuell artikel. Typiskt mig! Men ni skall veta att jag aldrig tar mig vatten över huvudet. 
Jag valde att redovisa den lilla notisen som stod i dagens Aftonbladet (Kultursidan 15 November 2011 skribent: Martin Aagård)
Såhär redovisade jag den i princip:
"Författare hindras från att hämta sitt pris. - I samband med kulturhusets evenemang (Fängslade författares dag i Stockholm)
påminns vi ännu en gång om att otroligt många exil drabbade författare runt om i världen hindras från att hämta ut sitt pris i litteraturens anda och i ett flertal andra vinster.
I år är det den vitryske poeten och politikern Vladimir Nikolayev som vann årets författarpris Tucholsky-priset av Svenska PEN klubben.
Poeten får absolut inte resa utanför hemlandet, Vitryssland!
Bland tidigare deltagare återfinns kända namn som den eritreansk-svenske journalisten Dawit Isaak. 
Frågan som ställdes var följande; varför valde jag just denna artikel? 
Jag blir förbannad när jag läser detta! Detta är ett stort problem i många länder och samhällen.
Att begåvade människor inte har rätt till ett pris som står i deras namn (på grund av vad de tycker, gör, och står för) gör mig mörkrädd!
Det är hemskt att yttrandefrihet inte har sett dagens ljus i de flesta världsdelar.
Visst, vi lever i ett samhälle där teknik och levnadsstandarden har utvecklats något enormt. Men har yttrandefriheten en självklar utveckling? Inte ett smack!
Jag fick inga tips om ändringar, förbättringar, eller negativ kritik på min muntliga uppgift.
Läraren sa att det var perfekt, tydligt, och att det var en mycket intressant artikel som jag hade valt. Det är ju mer än positivt! 
Hoppas Ni förstår vad jag menar. Att förundras varje dag över sig själv och vad man egentligen kan åstadkomma kan ju bara vara underbart!
Lite nyttiga länkar:/Some useful links:


Powered By Blogger

Search in this blog/Sök i den här bloggen