The Book of Nora

Oh, Hi,
I den här bloggen kommer det även att skrivas om Livet i allmänhet.
Här sätts mina mål och motovationer, tyckande och reflektioner, motgångar och framgångar i fokus, utan rädsla eller att bryta löften som jag vill nå.
Detta är mitt liv.
Detta är The book of Norah. Welcome.

Summa sidvisningar

tisdag 10 januari 2012

Jag är Jag, vem är Du?

Idag den 2012-01-10 klockan 00.10 loggade jag in på Bilddagboken, aka BDB (numera Dayviews för ytterligare publicitet bland utländska ungdomar, I guess.
Hur som helst, jag fick världens nostalgi chock när jag stumt bläddrade igenom bilderna.
 Är det där verkligen jag? Betedde jag mig sådär? Brukade jag skriva på det sättet? Ha? Really?
 Okej. Nu funderar jag på att dissa BDB, som jag ändå gjort under de år jag ej var aktiv där och radera kontot. För: (Vem behöver BDB/Dayviews - nej, jag gillar inte namnet.) när man har en blogg att ta hand om?
 Här kan jag lägga ut bilder i dags förlopp utan att...  
Nu tappade jag bort tråden. Ja, den där röda tråden ni vet som skall knyta samman alla de här orden till något värdefullt. 
Dock vet jag redan var jag står. Att ständigt påminna mig behöver jag inte. 

Något som är riktigt skoj (tror jag, inga garantier här inte) för er att läsa är denna lilla notis som jag grubblade över här om dagen. Jag citerar direkt ur en bit kladdig papper, en morgon vid 8 tiden. Läs och njut. Kommentarer tas emot med glädje, gärna kritiska sådana! 


Hur vi människor följer strömmen, vare sig vi vill eller ej.
"Det är vad vi människor gör. 
Vi förespråkar personer, vi fördömer (ordet föredrar kan också passa in här) utseende framför hjärna (vår mäktiga encéphalon) och vi avböjer den person som avviker från flocken.
Jag har ett fräscht exempel, en kille i ett av skolåren som klädde sig smart, betedde sig smart, pratade "smart"...
 I våra ögon var han alltså smart. 
När jag tänker efter var han inte alls smart. Vi byggde en illusion runt omkring honom, inbillade varandra att han var den han var. 
Med andra ord, vi - samhället formade honom. 
Han kunde ha infogat ordet bajs i vartenda mening och fortfarande vara allsmäktig inför våra ögon! Men smart... Det var han då inte. Dock smart nog att bygga en illusion/vanföreställning/finna sitt sanna Jag kring sitt alter-ego, och samtidigt inte röra ett finger för att komma underfund med vem han var. Enklare att ta hjälp av samhället, är det inte?"

Bifogar en härlig sommar bild på en övergiven båt vid Marstrands hamn.
Copy förbud. 
 Nora Amarin.



Powered By Blogger

Search in this blog/Sök i den här bloggen