The Book of Nora

Oh, Hi,
I den här bloggen kommer det även att skrivas om Livet i allmänhet.
Här sätts mina mål och motovationer, tyckande och reflektioner, motgångar och framgångar i fokus, utan rädsla eller att bryta löften som jag vill nå.
Detta är mitt liv.
Detta är The book of Norah. Welcome.

Summa sidvisningar

fredag 22 juni 2012

?

Känner mig ensammast i världen, vid sådana här "högtider".

onsdag 13 juni 2012

Tell me If it's worth it...?

Jag vill inte vara med i leken längre. Känns så diskriminerande på något sätt. På alla sätt. Ett slag mot själen, om inte hjärtat. Är det värt "besväret"?

fredag 20 april 2012

University subjects:


En typisk dag i mitt liv består av följande:

 A typical day in my life consist of the following --->

1) Frasstrukturregler/grammatik - S -> NP VP (Sats/Nominalfras/och en Verbfras... Dvs; att sätta syntaktiska kategori symboler på ord inom den svenska grammatiken.

2) Att försöka tolka Linda Thomas grammatiska analys av "The theory of Syntax"-regeln. (English all the waay. <3 Mycket roande än Svenskans förklaring av Syntax. Även om det ej är någon skillnad på symbolerna, varken på engelska eller svenska.) Ännu en gång har svenskan lånat av engelskan. I detta fall de formella, grammatiska förkortningarna --> TAUX och AUX. Nej, ni vill nog inte att jag skall gå in på vad dessa regler innefattar. :P

3) Ta fram en grammatik med hjälp av lexikonenheter och frasstrukturregler (1) så att meningar analyseras med ett s.k. analysträd.

4.) Dricka kaffe. Och det mycket. 


 Börjar att kännas lite överdrivet, då jag har fått "för vana" att sätta dessa kategorisymboler på ALLT i livet. ex. "Nora" blir: S-> NP - N- Nora. Infogar ett analysträd i detta inlägg:


onsdag 7 mars 2012

Som att krig, svält, och orättvisor var ett minne blott.

Hah! Jag lyckas inte att ej kunna skratta åt första meningen: 
Flera vaknade upp denna morgon med att inte kunna logga in på Facebook, och många hörde av sig till Expressen.se om haveriet.
 Nu vet vi hur mycket sociala medier "styr oss", folk. Jag ... Nej. Jag gillar inte det. Inte längre. Det börjar gå över styr. /Nora


Länk:
http://www.expressen.se/nyheter/problem-for-facebook/

Död åt sociala medier!

Sanningen är att jag alltid varit skeptisk till sociala medier. Nåväl, inte ska jag sitta och ljuga här. Har varit skeptisk till det sedan Facebook föddes. 
Varför skeptisk?
Jo, just nu (detta kan komma att ändras) så ser jag ingen mening i att ödsla timmar via sociala medier. 
Sociala medier är en katastrofal upptäckt, om inte ett fantastiskt verktyg bland försiktiga och oförsiktiga människor. sociala som osociala.
 JAG ÄR TVUNGEN ATT INFOGA DETTA påstående: 
Hur skall vi annars förklara sociala medier - hysterin i landet? Alla vet ju att vi i Europa/Swe inte är särskilt framåt och varma i den sociala förmågan. Seså, fram med kritiken! Ni/vi framför den ändå bakom dataskärmarna. Enklare för oss. ;-)


Hur som helst, så skall jag bojkotta FB, (den största ångestframkallande sidan av alla) ej vara inloggad på chatten via msn, hotmail, och diverse andra chattar. För mitt eget bästa. Med andra ord; Jag tänker vara offline ett tag. Månader, kanske några år? 
Mejl läses dock dagligen via hotmail. 
Mobil nummer har jag gett till vänner och dessvärre ovänner. (Jag behöver inte er lika mycket som ni behöver mig.) Samtidigt vill jag inflika att citatet på blogg layouten (överst på sidan)stämmer bara SÅ bra med detta inlägg: "If you are brave enough to say Goodbye, life will reward you with a new Hello.
Mitt nyta motto i livet, och nu när jag "vänder blad". Dock ska jag ej stressa för det där nya "Hello". 

Huruvida jag klarar mig utan kontakt med sociala medier (handlar mer eller mindre om vissa personer) återstår att se. Det räcker med att de stampar så hårt på mitt hjärta. 

Funderar om jag skall skaffa iPhone (4s) och twittra mig igenom glädje och sorg, istället. Även om twitter.com är en stor del av sociala medier, kan jag överväga ett och annat. Bestämma själv vad jag gör sociala medier till - ett helvete, eller användning för nyttigheter. 
Ingen kommer vara saknad.

Don´t worry. Bloggen kommer vara aktiv. 

/Nora

Äntligen!

REFLEKTION KRING DET SÅ KALLADE "LIVET"...BY NORAH.

Äntligen har jag blivit antagen till GU (Göteborgs Universitet) ! 
Antagen till kursen Språkvetenskap på 7.5 HP, därefter skall jag söka till JMG (Journalistik och media) eller något liknande inom språk och litteratur. Dock återstår det att se om jag skall fixa en egen examen utav kurser, eller följa ett visst program. 

Detta innebär att jag kommer vända blad, och inse värdet av att hålla fast vid  "Det goda ödet". Eller rättare sagt... aldrig ge upp de drömmar man har, oavsett vad som kommer att stå/blockera i din väg. Never. 
Sen kan jag ej motstå kursens hemsida, med den snygga layouten och den härliga förkortningen: flov.  (Filosofi, lingvistik, och vetenskapsteori.) 
/Nora

tisdag 10 januari 2012

Jag är Jag, vem är Du?

Idag den 2012-01-10 klockan 00.10 loggade jag in på Bilddagboken, aka BDB (numera Dayviews för ytterligare publicitet bland utländska ungdomar, I guess.
Hur som helst, jag fick världens nostalgi chock när jag stumt bläddrade igenom bilderna.
 Är det där verkligen jag? Betedde jag mig sådär? Brukade jag skriva på det sättet? Ha? Really?
 Okej. Nu funderar jag på att dissa BDB, som jag ändå gjort under de år jag ej var aktiv där och radera kontot. För: (Vem behöver BDB/Dayviews - nej, jag gillar inte namnet.) när man har en blogg att ta hand om?
 Här kan jag lägga ut bilder i dags förlopp utan att...  
Nu tappade jag bort tråden. Ja, den där röda tråden ni vet som skall knyta samman alla de här orden till något värdefullt. 
Dock vet jag redan var jag står. Att ständigt påminna mig behöver jag inte. 

Något som är riktigt skoj (tror jag, inga garantier här inte) för er att läsa är denna lilla notis som jag grubblade över här om dagen. Jag citerar direkt ur en bit kladdig papper, en morgon vid 8 tiden. Läs och njut. Kommentarer tas emot med glädje, gärna kritiska sådana! 


Hur vi människor följer strömmen, vare sig vi vill eller ej.
"Det är vad vi människor gör. 
Vi förespråkar personer, vi fördömer (ordet föredrar kan också passa in här) utseende framför hjärna (vår mäktiga encéphalon) och vi avböjer den person som avviker från flocken.
Jag har ett fräscht exempel, en kille i ett av skolåren som klädde sig smart, betedde sig smart, pratade "smart"...
 I våra ögon var han alltså smart. 
När jag tänker efter var han inte alls smart. Vi byggde en illusion runt omkring honom, inbillade varandra att han var den han var. 
Med andra ord, vi - samhället formade honom. 
Han kunde ha infogat ordet bajs i vartenda mening och fortfarande vara allsmäktig inför våra ögon! Men smart... Det var han då inte. Dock smart nog att bygga en illusion/vanföreställning/finna sitt sanna Jag kring sitt alter-ego, och samtidigt inte röra ett finger för att komma underfund med vem han var. Enklare att ta hjälp av samhället, är det inte?"

Bifogar en härlig sommar bild på en övergiven båt vid Marstrands hamn.
Copy förbud. 
 Nora Amarin.



Powered By Blogger

Search in this blog/Sök i den här bloggen