The Book of Nora

Oh, Hi,
I den här bloggen kommer det även att skrivas om Livet i allmänhet.
Här sätts mina mål och motovationer, tyckande och reflektioner, motgångar och framgångar i fokus, utan rädsla eller att bryta löften som jag vill nå.
Detta är mitt liv.
Detta är The book of Norah. Welcome.

Summa sidvisningar

fredag 20 april 2012

University subjects:


En typisk dag i mitt liv består av följande:

 A typical day in my life consist of the following --->

1) Frasstrukturregler/grammatik - S -> NP VP (Sats/Nominalfras/och en Verbfras... Dvs; att sätta syntaktiska kategori symboler på ord inom den svenska grammatiken.

2) Att försöka tolka Linda Thomas grammatiska analys av "The theory of Syntax"-regeln. (English all the waay. <3 Mycket roande än Svenskans förklaring av Syntax. Även om det ej är någon skillnad på symbolerna, varken på engelska eller svenska.) Ännu en gång har svenskan lånat av engelskan. I detta fall de formella, grammatiska förkortningarna --> TAUX och AUX. Nej, ni vill nog inte att jag skall gå in på vad dessa regler innefattar. :P

3) Ta fram en grammatik med hjälp av lexikonenheter och frasstrukturregler (1) så att meningar analyseras med ett s.k. analysträd.

4.) Dricka kaffe. Och det mycket. 


 Börjar att kännas lite överdrivet, då jag har fått "för vana" att sätta dessa kategorisymboler på ALLT i livet. ex. "Nora" blir: S-> NP - N- Nora. Infogar ett analysträd i detta inlägg:


Powered By Blogger

Search in this blog/Sök i den här bloggen